Kesäkurpitsaa kakkuun

 Meidän kesäkurpitsa tuottaa hurjalla vauhdilla satoa, joten joudutaan hieman jo pohdiskelemaan, että mihin sitä oikein käyttäisi. Etsiskeltiin sitten hieman reseptejä ja huomasin, että on tosi paljon leivontareseptejä, joihin käytetään kesäkurpitsaa. Otettiin sitten kokeiluun tälläinen suklaakakku.

Kesäkurpitsakakku

Pakko sanoa, että tämä yllätti positiivisesti! Oon yleensä vähän ennakkoluuloinen uusien erityisesti vähän erikoisempien ruokien suhteen. Ajattelin, että kesäkurpitsa maistuu tässä läpi, mutta ei. Kesäkurpitsa toi tähän kakkuun kosteutta ja mehevyyttä. Se myös tasapainotti tosi kivasti suklaan ja kaakaon makeutta eikä tää ollut ollenkaan liian imelä. Tää oli sellanen helppo syötävä, jota ois voinut syödä vaikka kuinka paljon, heh. Me aiotaan varmasti jatkossakin käyttää kesäkurpitsaa leivontaan, niin herkullista tästä tuli.

Tässä resepti tähän herkulliseen kakkuun:

Kesäkurpitsa suklaakakku

6dl kesäkurpitsaa raasteena
2dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
3dl sokeria
4dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia)
½dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhette
2tl vaniljasokeria
2tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
100g tummaa suklaata
1dl kurpitsansiemeniä (voi jättää pois)
2rkl margariinia voiteluun
1rkl jauhoja
2rkl siemeniä

  • Lämmitä uuni 180°C. Raasta kesäkurpitsa. Sekoita joukkoon öljy, kananmunat sekä sokeri.
  • Sekoite kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi 3-4 erässä kesäkurpitsaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  • Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sitten taikinaan. Sekoita joukkoon halutessasi siemeniä. Me jätettiin tämä pois.
  • Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja lisää pohjalle siemeniä. Me laitettiin seesaminsiemeniä. Levitä taikina vuokaan.
  • Paista uunin alatasossa 50-60min. Kun kokeiltaessa cocktail-tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna jäähtyä vuoassa 30min.


Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Sitten ei muutakuin herkuttelemaan!

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

Rakkaudella, Katja. Theme by STS.