Oma pieni puutarha

Muutettiin viime syksynä ensimmäistä kertaa rivitaloon, jossa meillä on suhteellisen iso oma piha. Oon lapsuuden asunut maalla, mutta opiskeluihin lähtemisen jälkeen oon asunut vain kerrostaloissa. Olin haaveillut omasta pihasta jo pitkään ja nyt meillä vihdoin on oma piha ja puutarha!

Ollaan nautittu tämä kevät ja kesä ihan täysin omasta pihasta. On ollut ihanaa seurata kevään mittaan mitä kaikkea tuolta herääkään talven jälkeen eloon. Yksi upeimmista yllätyksistä oli tämän koristeomenapuun mieletön kukkaloisto.

Omenapuun kukkaloisto

Meiltä löytyy pihasta myös tavallinen omenapuu, mikä on valitettavasti vuosien saatossa syöty siihen pisteeseen, että edes meidän syksyn ja talven pelastus- ja suojeluyritykset ei tuottanut tulosta ja se taitaa valitettavasti olla tullut tiensä päähän. Onneksi saatiin vielä viime syksynä hieno omenasato.

Omenapuu

Kun käytiin viime kesänä katsomassa tätä asuntoa, huomasin takapihalla kaksi viljelylaatikkoa. Tiesin heti, että aion heti syksyllä istuttaa tulppaaneita ja onneksi istutin, niitä oli aivan ihana katsella! Yritin kasvattaa siemenestä myös muita kukkia, mutta niistä ei valitettavasti yksikään tuottanut tulosta. Ensi kesänä taidan ostaa valmiiksi kasvatettuja kukkia, heh.

Tulppaanit

Mä rakastan kukkia aivan valtavasti, mutta niiden lisäksi tykkään kasvattaa itse yrttejä ja vihanneksia. Meillä oli viime vuonna vuokrattu viljelypalsta. Kyseistä palstaa ei ollut meitä ennen käytetty varmaan vuosiin ja vaikka kuinka yritettiin kitkeä rikkaruohot sun muut ja viljeltiin paljon kaikkea - ei saatu kerrassaan mitään sieltä.. Se oli totaalinen farssi. Nyt oma piha mahdollistaa tän puuhastelun ihan toisella tavalla ja nyt meillä onkin kasvamassa vaikka mitä!

Tomaatteja kasvihuoneessa

Meiltä löytyy tuollainen pieni kasvihuone, jonka vuokranantaja meille jätti. Siellä on nyt kasvamassa tomaatteja ja paprikaa. Tomaatit kasvaakin hurjaa vauhtia ja toivottavasti saadaan hyvä sato.

Puutarha

Lisäksi noissa kahdessa viljelylaatikossa toisessa kasvaa perunaa ja porkkanaa sekä toisessa laatikossa on persiljaa, tilliä, pinaattia, kesäkurpitsaa, ruohosipulia, basilikaa, chiliä ja kesäkurpitsaa. Toiset kasvaa paremmalla menestyksellä kuin toiset - mutta silti voidaan sanoa, että tämän kesän kasvatukset on jo paljon onnistuneemmat kuin viime kesän, heh! Ja tästähän me vasta opitaan ja muutaman vuoden päästä ollaan tässä varmasti jo paljon parempia.

Puutarha

Näiden lisäksi meidän pihasta löytyy vielä viinimarjapensaita ja ahomansikkaa. En malta odottaa, että päästään napostelemaan noita mansikoita ja viinimarjoista tehdään ainakin mehua, nam.

Mulla heräsi jo keväällä sellainen vahva ajatus, että toivottavasti mun ei tarvii enää koskaan asua kerrostalossa. Mä rakastan omaa pientä puutarhaa ja siellä puuhastelua. Tää on niin ihanaa! 

Onko sulla oma puutarha? Jos on, mitä kaikkea sulla siellä kasvaa? Jos ei, haaveiletko omasta?

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

Rakkaudella, Katja. Theme by STS.