Raparperihillo

 Rakastan kesän mittaan kerätä pakkaseen kaikkia ihania kesän antimia. Joka kesä pakastetaan vähintään itse keräämiä mustikoita ja mansikoita sekä saadaan veljeltä raparperiä. Näitä on niin ihanaa syödä pitkin pitkää talvea. Raparperi on kuitenkin sellainen, josta tykkään nautiskella jo kesän mittaan. Vielä en ole ehtinyt tehdä raparperipiirakkaa, mutta sen sijaan tein ekaa kertaa itse raparperihilloa ja vitsit tästä tuli hyvää!

Raparperihillo

Raparperihillo
(pieni purkillinen)

400g raparperiä
vajaa dl vettä
loraus vaniljauutetta
200g hillosokeria

1. Laita pilkotut ja pestyt raparperit kattilaan.
Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää kattilaan hillosokeri ja vaniljauute (tai -tanko).
3. Keitä hilloa n. 15min.
4. Jäähdytä ja purkita.

Tämä hillo sopii niiin hyvin esimerkiksi jugurtin kanssa! Aion ehdottomasti tehdä tätä jatkossakin. Haluaisin kuitenkin kokeilla tästäkin sokeritonta versiota. Oon aiemmin tehnyt sokerittomia hilloja esimerkiksi mustikoista ja vadelmista. Kiinnostaisko teitä saada niihin resepti? :)

Alkuperäinen resepti, jota sovelsin löytyy Meillä Kotona-sivulta.

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

Rakkaudella, Katja. Theme by STS.