Ensimmäinen matka Italiaan | Rooma

Osa 1/3

Koska pidin blogista useamman vuoden taukoa olen sillä ajalla ehtinyt reissaillakin, joten ajattelin nyt hieman jälkikäteen kertoa noista reissuista. Aloitetaan meidän ensimmäisestä Italian reissusta. Voin myöhemmin kirjoitella myös siitä, kun asuin kaksi kuukautta Espanjassa sekä meidän viime syksyn Lontoon reissusta. Ja syksyllä ollaan lähdössä taas Italiaan sekä Etelä-Ranskaan, joten matkapostauksia luvassa!

Lähdettiin kesäkuussa 2022 ekaa kertaa Italiaan. Oltiin suunniteltu n. kahden viikon reissu. Ensimmäisenä kohteena Rooma, jonka jälkeen matka jatkui pienen suloisen rannikkokaupungin kautta toiseksi viikoksi Toscanaan.

Italia, Rooma

Me lennettiin Roomaan, jossa tarkoituksena oli olla pari päivää. Ei puolison kanssa kumpikaan olla niin suurkaupunkien ystäviä, mutta Rooma oli tietenkin pakko nähdä, kun Italiaan kerran mennään. Ja olihan Rooma nyt upea! Joka paikassa upeita historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä. Rakastan hienoa arkkitehtuuria ja sitä Roomassa riitti. Käytiin tottakai myös katsomassa Colosseum. On se aina yhtä hienoa nähdä livenä jotain, mitä on nähnyt koko elämänsä ajan kuvissa sekä televisiossa.

Rooma, Italia, Trastevere, Colosseum

Mun Fodmap-ruokavalio tuottaa matkoilla aina haasteita ja yleensä ruokapaikkoja joutuu todenteolla etsimään, vaikka olisi ennakkoonkin jo yrittänyt tutustua tarjontaan. Törmättiin Trasteveren alueella kuitenkin ihan sattumalta sellaiseen gluteenittomaan ravintolaan kuin MamaEats. Ja söin tuolla parasta pizzaa mitä oon ikinä syönyt! Ihan superiso suositus. Sieltä saa myös normi pizzojakin ja puoliso kehui sitäkin muistaakseni "parhaaksi pizzaksi, jota on ikinä syönyt", joten tää on ehdottomasti käymisen arvoinen!

Toisena päivänä suunnattiin kaupungilla kiertelyn lisäksi sellaiseen puistoon kuin Villa Borghese. Se oli valtava, mutta onneksi sieltä sai vuokrattua sellaisen golf-kärryn tyylisen ajoneuvon, jolla pääsi huristelemaan pitkin puistoa. Tämä oli varmaan meidän suosikki aktiviteetti Roomassa!

Me majoituttiin AirBnB:ssä melko kaukana Rooman keskustasta. Sitä varatessa ei taaskaan ihan täysin ymmärretty, että ne välimatkat on siellä vähän toisenlaiset kuin täällä Keski-Suomessa, mutta onneksi sieltä oli hyvät kulkuyhteydet keskustaan. Oli mukava airBnB, jossa heti ensimmäisenä aamuna nautittiin aamupala ulkona. Oltiin siellä pari yötä, jonka jälkeen hypättiin junaan kohti Cecinaa. Siitä lisää sitten seuraavassa osassa.


Voit seurata blogia myös Instagramissa | Facebookissa | Blogit.fi 

2 kommenttia

  1. Oih, Italia on aina hyvä valinta! :) Innolla jään odottamaan jatkokertomuksia!

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

Rakkaudella, Katja. Theme by STS.