Pikaruokaa puutarhasta & kasvimaan kuulumiset

Mä oon todella huono laittamaan ruokaa vain itselleni, jos oon yksin kotona (okei, myönnetään - en tykkää ruoanlaittamisesta oikein muutenkaan). Olin tässä eräänä päivänä yksin kotona, kun mies oli omien harrastusten parissa ja tajusin ettei meillä ollutkaan valmista ruokaa enkä todellakaan jaksanut alkaa kokkailemaan mitään ihmeellistä. Muutenkaan näillä helteillä ei tee mieli keittiössä hellan tai uunin ääressä hääriä, huh. Tajusinkin sitten, että meillähän on omalla pihalla vaikka mitä syötävää, joten kävin sieltä hakemassa itselleni tarvikkeet varsinaiseen pikaruokaan. Hain omia perunoita ja salaattia varten salaatinlehtiä, pinaattia ja persiljaa. Ihanaa, kun saa loihdittua oman pihan antimista ruokaa! Tuo mieletön kesäkurpitsa menee käyttöön johonkin toiseen ruokaan.
Puutarha, lavakauluspuutarha, viljelylava
Mitä muuta kuuluu kasvimaalle? 

Aika hyvää! Tuntuu, että osa kasveista on ottanut kunnon kasvuspurtin nyt. Esimerkiksi nuo kesäkurpitsat kasvaa tällä hetkellä hurjaa vauhtia. Tomaateista löytyy raakileita ja niiden kypsymistä odotellaan kovasti, mutta ne ei tunnu olevan kovin nopeita kypsymään. Omia perunoita ollaan haettu jo useampaan otteeseen - mutta tuo kyseinen lajike (Timo) on ollut vähän pettymys. Satoa on tullut mun mielestä ehkä hieman vähän, eikä makukaan ole mistään parhaimmasta päästä. Olisko jollain suosituksia perunalajikkeeseen ensi vuodelle?

Meidän ruohosipuli alkaa olla aika kuollut, en oikein tiedä miksei se jaksanut kukoistaa. Asutaan myös tämmöisellä ihanalla kotiloalueella, joten mm. salaatit ovat siitä saaneet hieman kärsiä. Mutta yllättävän vähän olen kuitenkaan kotiloita lavoista bongannut! Pitäisi muistaa käydä ostamassa kupariteippiä, jotta kotilot ei pääsisi mutustelemaan meidän herkkuja, heh.

Mutta viime vuotisen viljelypalsta farssin jälkeen, olen jo tähän astiseen erittäin tyytyväinen. Tämä puutarhurointi on saanut vaan haaveilemaan vieläkin isommasta pihasta ja lavakauluspuutarhasta, heh.
Puutarha, lavakauluspuutarha, viljelylava
Puutarha, kasvimaa

2 kommenttia

  1. Oi mitä arjen luksusta kun saa omasta pihasta kerätä antimia! Omat tomaatit olisi aika ihania.

    Tänä keväänä koitin ensimmäistä kertaa kasvattaa yrttejä siemenistä, mutta kun olin kuukauden työreissussa niin nehän sitten jäi :D persiljan kyllä jo tunnisti purkista ennen kuin se kupsahti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä nimenomaan, aivan ihanaa! Tomaatteja kovasti odotellaan kärsimättöminä, heh.

      Voi ei, reissaaminen kesällä on kyllä paha, jos on kukkia tai kasveja. :/ Ensi keväänä sitten! :)

      Poista

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

Rakkaudella, Katja. Theme by STS.