Marjoista mehuksi

 Musta tuntuu, että koko kesä (ja blogi) on ollut tulvillaan kesän antimia ja omatekoisia herkkuja. Mutta en valita, tämä on vaan niin ihanaa! Viimeisimmäksi ollaan tehty mehuja ja hilloa. Tehtiin tätä ihanaa punaviinimarjamehua sekä mehua mansikan kannoista. Saatiin omalta pihalta punaviinimarjoja yksi ämpärillinen, joten saatiin mehua pakastimeenkin talvea varten!

Saatiin kuin saatiinkin vielä myös yksi 5kg mansikkalaatikko, vaikka olin jo varma että jäätiin tänä vuonna ilman, kun joka paikasta alkoi olla loppu. Tehtiin noista kannoista myös tänä vuonna mehua, mutta siitä tuli tosi kirpeää, joten ensi vuonna etsin jonkin toisen reseptin. Onneksi sokeria voi lisätä myöhemminkin ja siitä saa paremman makuista.

Punaviinimarjamehu, punaherukkamehu

Oon aikaisemmin tehnyt punaviinimarjamehua mehumaijalla, mutta tällä kertaa mulla ei sitä ollut, joten kokeilin ekaa kertaa tehdä kattilassa ja hyvin onnistui! Hieman ehkä työläämpi, kuin mehumaijalla, mutta hyvää tuli silti. Tein mehun tällä Kotilieden ohjeella.

Säästettiin hieman marjoja ja tehtiin osasta myös pari purkkia hilloa. Oon aivan hullaantunut tähän oman pihan ja kesän antimista nautiskeluun. Mutta nyt lähden nautiskelemaan myös itse kesästä. Ulkona on taas aivan mahtavaa sää, joten seuraavaksi suuntaan sinne. Muistathan säkin nauttia vielä!♡

2 kommenttia

  1. Itsetehty mehu on vain niin paljon parempaa kuin kaupan valmiit. Sukulaiset tekevät ahkerasti viinimarjoista ja luumuista mehuja, herkkua! Pitäisi opetella kyllä itsekin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä! Ja vieläpä ilman kaikkea ylimääräistä! Oi, luumumehua en olekaan tainnut koskaan päästä maistamaan. Se ei ole onneks kovin vaikeeta, joten rohkeesti vaan! :) Lopputulos palkitsee <3

      Poista

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

Rakkaudella, Katja. Theme by STS.