Vadelmainen juustokakku

Ihanaa ystävänpäivää just sulle! Tänään aion jakaa teidän kanssa ohjeen tähän super herkulliseen vadelmaiseen juustokakkuun! Onhan se myös niin söpö, että sopii täydellisesti myös näin ystävänpäivään.

Vadelma-juustokakku

Pohja
50g voita
250g keksejä (itse käytin gluteenittomia keksejä)

Täyte
400g maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl vispikermaa
500g pakastemansikoita
200g vaniljarahkaa
1½ tl vaniljasokeria
n. 1 1/4 dl sokeria
7 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä


Valmistele irtopohjavuoka, leikkaa pohjalle leivinpaperi. Sulata voi kattilassa. Murskaa keksit sekä sekoita voisulan joukkoon. Levitä seos vuoan pohjalle tasaisesti. Laita jähmettymään jääkaappiin.

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sillä välin soseuta sulaneet vadelmat. Vaahdota vispikerma. Sekoita tuorejuusto, vaniljarahka, vaniljasokeri, sokeri sekä vadelmasose keskenään. Purista liivatteet kuivaksi. Kiehauta vesi pienessä kattilassa ja lisää kuivatut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele kakku omalla tyylilläsi. Itse murustin kuivia vadelmia ja lisäsin valkosuklaan paloja.

2 kommenttia

  1. Oi onpa veikeän värinen juustokakku! Onko tää muuten enemmän sellainen "raikas" vai äkkimakea? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän ehkä molempia! Alkuun se tuntuu just ihanan raikkaalta, koska vadelma tuo sellasen hieman kirpsakan maun, mutta ei tätä montaa palaa pysty syödä! :D Mutta niiiin hyvää! <3

      Poista

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

Rakkaudella, Katja. Theme by STS.